19 maart 2016

Referendum Oekraïne

De Partij van de Arbeid Aalten-Dinxperlo roept iedereen op om deel te nemen aan het referendum op 6 april 2016. Maak gebruik van uw stemrecht en stem voor het associatieverdrag.

De reden dat wij voor instemming zijn:

Het associatieverdrag zal er aan bijdragen dat de handelsbelemmeringen die er nu nog zijn worden opgeheven,vrachtwagens zijn nu nog genoodzaakt uren te wachten aan de grens met Oekraïne en dat zal straks niet meer het geval zijn.

Een markt met 45 miljoen inwoners biedt kansen voor de Nederlandse bedrijven en het opheffen van de handelsbelemmeringen schept meer werkgelegenheid in ons eigen land en dat is een speerpunt voor de PvdA.

Dat is ook het kernpunt van dit associatieverdrag, meer handel met de Oekraïne.

De Partij van de Arbeid heeft ingestemd met dit verdrag omdat de mensenrechten in Oekraïne onze ondersteuning dient te krijgen.
De corruptie viert nog hoogtij en de meerderheid van de bevolking is hier helemaal klaar mee. Het inlijven van de Krim door Poetin 2 jaar geleden is hier een voorbeeld van.

De strijd voor vrijheid die een meerderheid van de bevolking van de Oekraïne wil en waarvoor al honderden mensen zijn gesneuveld moet onze ondersteuning blijven behouden.

Poetin zal in zijn handen wrijven als een meerderheid nee zegt tegen dit associatieverdrag, hij zal dit zien als een instemming voor annexatie van de Krim.

Het land Oekraïne onze buren aan de oostzijde van Europa verdient onze hulp, en nee er komt geen visum vrij reizen en er gaat straks geen belastinggeld naar Oekraïne.

Het is een puur een verdrag om de handel met Nederland gemakkelijker te maken en de bevolking bij te staan op de weg van meer vrijheid en democratie in hun eigen land.

Daarom ondersteunt de Partij van de Arbeid dit verdrag.

Zeg daarom ja tegen dit associatieverdrag op 6 april.